Bij de prof

Als professor Van Raemdonck zijn plannen uitlegt, moeten we toch even slikken. Omdat de actieve haarden in de rechter bovenste longkwab zo diep zitten, moet hij de hele kwab verwijderen. De aangetaste klier moet er ook uit, maar dat moet langs de linkerkant. Aangezien het dan toch een zware ingreep wordt, zou het een gemiste kans zijn als hij niet ineens alles aftast en al wat slecht is eruit haalt, dus zeker ook de letsels die vorig jaar ontdekt werden maar nu niet actief zijn. Ik zal dus een groot deel van mijn longen kwijt geraken, maar hij belooft dat alles wat er tot nu ontdekt is aan kankerhaarden weg zal zijn. Het wordt een verblijf van tien dagen in UZ Gasthuisberg en zeker twee maand revalidatie. Nu we daar toch zijn, wil hij alle pre-operatieve onderzoeken al uitvoeren. Er is een longfunctie-onderzoek nodig, een bloedafname en een gesprek met een anaesthesist.

De anaesthesist maakt het nog wat zwaarder. Hij legt uit dat voor de operatie een pijnpomp epiduraal wordt geplaatst en dat ik zal wakker worden met ook nog een katheter in de hals en een in de pols. Hij beklemtoont nog eens dat het een heel zware operatie zal zijn.

De longfunctietest brengt het beste nieuws van de dag: longinhoud en blaaskracht zijn goed, ik haal zelfs meer dan 100%.

De operatiedatum wordt al vastgelegd op 1 juli, maar ik twijfel heel erg. Wil ik dat wel allemaal ondergaan als ik weet dat de kanker bijna zeker zal terugkomen?

Isabel Woensdag 05 Juni 2013 - 9:20 pm | | Dagboek

Eén reactie

Tante Monique
Tante Monique , - 18-06-’13 22:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Wil je a.u.b. deze eenvoudige vraag beantwoorden? Zo weet ik dat je geen spamrobot bent.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.