In Leuven 2.0

Dit is een van de zwaarste weken geweest die we al hebben meegemaakt. De operatie op donderdag is wel goed verlopen en aan de rechterkant was een kijkoperatie inderdaad voldoende. Beide gezwellen zijn volledig weggenomen en aangezien ze net naast de longen zaten, is er dit keer geen longweefsel verloren.

Het herstel gaat echter veel moeizamer dan verwacht. Isabel moest al een dag langer op de recovery (PAZA) blijven zodat ze vrijdag nog geen bezoek kon ontvangen. Zaterdag kwam ze dan wel op de kamer, maar ze bleef draaierig, uitgeput en heel zwak. Haar bloeddruk bleef te laag en ze was gedehydrateerd. Ze kon ook bijna niets eten. Door al die moeilijkheden geraakte ze ook heel erg ontmoedigd.

Zondag en maandag leek het telkens tegen de avond wat beter te gaan, maar de volgende ochtend was er weer een terugval. Pas dinsdag, toen de pijnpomp was verwijderd en drie van de vier drains eruit gehaald, ging het echt vooruit. Ze kan zich nu wat vrijer bewegen en heeft al een paar keer de gang door gewandeld.

Toch is ze nog heel moe en blijft haar toestand op en neer gaan. Gelukkig is ze heel sterk én gemotiveerd. We vertrouwen er dus op dat het vanaf nu beter wordt.

Het chirurgenteam
Klaas Woensdag 11 April 2018 - 11:07 am | | Dagboek

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Wil je a.u.b. deze eenvoudige vraag beantwoorden? Zo weet ik dat je geen spamrobot bent.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.