radiochirurgie

Op 17 juli mocht ik weer onder de scanner, voor de eerste keer na de operatie. De dokter had geen goed nieuws: er is alweer een vlekje te zien. Het is 7 mm groot, te klein om nog eens zo'n zware operatie te ondergaan en te weinig om chemo te krijgen. Bestraling lijkt de beste optie en de oncoloog maakt een afspraak met de radiotherapeut. Die ziet het wel zitten en zegt dat er een grote kans is dat het volledig verwijderd kan worden.

Op 13 augustus werd ik in Sint-Augustinus beschilderd: lijnen op mijn lichaam dienen als oriëntatie voor de bestraling. De behandeling zelf is pas drie weken later. Ondertussen moet ik opletten dat ik de lijnen er niet af was, en het is net zo warm weer. Pfff.

Deze vorm van radiochirurgie kan niet met de uitrusting in AZ Nikolaas en dus moet ik weer naar Sint-Augustinus. Er zijn wel maar drie sessies, telkens ongeveer dertig minuten.

Isabel Maandag 10 September 2018 - 3:01 pm | | Dagboek

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Wil je a.u.b. deze eenvoudige vraag beantwoorden? Zo weet ik dat je geen spamrobot bent.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.